In het spoor van de eclips

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Natt Dobs
    Het leven zit de 15-jarige Nat Dobbs niet echt mee. Hij stottert, is mager en bepaald geen sociaal genie. Hij doet wel zijn best om goed in de groep te passen, maar de laatste keer dat hij dat probeerde, eindigde hij met zijn onderbroek op zijn enkels - op de lokale televisie.

    De eclips achterna
    De schaamte na dit incident is zo groot dat Nats ouders besluiten naar een ander dorp te verhuizen. Daar leert Nat Milo Quincey kennen. Milo, een 65-jarige kluizenaar met ALS, luistert tenminste naar hem. Als Milo Nat vertelt dat hij heel graag de totale zonsverduistering in Kentucky zou willen zien - de eerste in de VS in 35 jaar - besluit Nat dat hij mee wil gaan. Tot Nats grote vreugde stemt dorpsbeauty Celeste ermee in om hun chauffeur te zijn. De road trip wordt een onverwacht succes en de drie groeien steeds dichter naar elkaar toe. Maar een tragisch ongeval wacht hen in de duisternis.

Onze recensie

  • onze waardering

    Het enige nadeel vind ik dat het boek traag op gang komt. Het duurde wel een paar hoofdstukken voordat het verhaal pas écht interessant begon te worden. Toch ben ik blij dat ik verder heb gelezen, want het verhaal bloeit echt op. Ook het einde is erg krachtig, en niet alles zag ik aankomen. Daarnaast is de schrijfstijl van Bronagh Curran heel prettig, omdat hij op een gevoelige maar ook humorvolle manier schrijft. Hij weet de juiste woorden te gebruiken.

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: The Gifted - Seizoen 1

  • Al die tijd - Mikki Daughtry & Rachael Lippincott

  • De Wintergeest - Kate Mosse

Zoek in artikelen