Baden in blauw

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een ontroerend debuut over de wens om gezien te worden en de prijs van schoonheid.

  Kat Lind, een Amerikaanse expat die terugkeert naar Londen na de dood van haar moeder, bezoekt de opening van een tentoonstelling in een prestigieuze galerie in Mayfair, Londen, en ziet tot grote verbazing haar eigen gezicht op de kunstwerken. Ze ontdekt dat de kunstenaar, Daniel Blake, haar altijd is blijven schilderen in de twintig jaar na hun affaire.

  Rouwend om haar moeder en terwijl haar man en jonge zoon weg zijn, laat Kat zich meevoeren door de misstappen en geborgenheid van haar verleden. Als de portretten aandacht krijgen van een groter publiek, en niet alleen haar identiteit maar ook alles wat zich buiten het canvas bevindt aan het licht dreigt te komen, komt Kat oog in oog te staan met de echte prijs van haar schoonheid en alles wat ze dreigt te verliezen.

  Tussen de exclusieve kunstwereld van Londen en de opbloeiende liefde in een stoffige studio in Parijs, gaan het leven en de kunst hand in hand als het leven van Daniel en Kat in een stroomversnelling terechtkomt en leidt tot een conclusie die allesbehalve onvermijdelijk is.

Onze recensie

 • onze waardering

  Elk detail voelt echt en het kost je als lezer geen enkele moeite om het allemaal voor je te zien. Hoewel ik het einde lichtelijk ongeloofwaardig vind, is het boek meer dan de moeite waard. Ik kijk nu al uit naar het volgende werk van deze zeer veelbelovende auteur. 

  Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Netflix komt met een Unbreakable Kimmy Schmidt interactive special met Daniel Radcliffe

 • Recensie: Wereldwonderen van punt naar punt

 • Er zijn twee 'Charlie and the Chocolate Factory' series in de maak

Zoek in artikelen