De smaak van België

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Geen land dat zoveel driesterrenrestaurants per inwoner telt als België, zelfs Frankrijk kan er niet aan tippen. Want wie weten er beter wat Bourgondisch tafelen inhoudt dan de Belgen? De Belgische keuken kenmerkt zich door royale porties als in Duitsland en de kwaliteit van de Franse keuken. Streekgebonden seizoensgebonden ingrediënten staan er hoog in het vaandel: andijvie, witlof, mosselen, haring, witte asperges, spruitjes, mosterd, bier en natuurlijk chocolade - ze vormen samen de basis van de veelzijdige Belgische keuken. In De smaak van België heeft chef-kok en kookboekenauteur Ruth Van Waerebeek de 250 beste recepten van de Belgische keuken bijeengebracht. Het boek bevat de bekende nationale gerechten als waterzooi, steak frites, hutsepot, stoemp en wafels. Ook de stoofgerechten ontbreken niet, langzaam gegaard in bier, Belgisch bier uiteraard - comfort food dat heerlijk smaakt in ons koude en natte klimaat. Sfeervolle foto's sieren dit prachtig vormgegeven boek, dat elke Bourgondiër doet watertanden. Zoals de Belgen zeggen: als we dan toch drie keer per dag moeten eten, waarom dan geen feestje maken van elke maaltijd!

Onze recensie

  • onze waardering

    Ik maakte uit dit boek uiteraard iets met witlof, een groente die ik automatisch associeer met België. Witloof op zijn Vlaams met aardappelen op zijn Vlaams stond op het menu. Uiteraard kon een Belgisch biertje bij het gerecht niet missen en samen met mijn vriendin hebben we gesmuld. Deze recepten smaakten naar meer, veel meer. Gelukkig zijn er nog 248 recepten over om te proberen.

    Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • BookSpot komt met de eerste Literatuurprijs voor non-fictie

  • Recensie: Ratter

  • De dochter van de imam

Zoek in artikelen