De zee die ons scheidt

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Op een warme nazomerdag dreigt de achttienjarige studente Robyn Swinton meegesleurd te worden door de golven aan de kust van Cornwall. Als Jago, haar buurjongen, niet snel gereageerd had, zou ze zijn verdronken. De gebeurtenis zou het leven van beiden voor altijd veranderen. Robyn en Jago volgen in de zeven jaar die erop volgen ieder hun eigen pad, van Londen naar New Mexico, van stad naar platteland. Maar de gedachte aan elkaar blijft. Is de band die de bijna-fatale dag werd gevormd sterk genoeg of blijkt die slechts gebaseerd op een romantische wens?
  Emylia Hall schreef met De zee die ons scheidt een meeslepend verhaal over liefde, verlies en gemiste kansen, tegen de achtergrond van de ruige westkust van Cornwall. Een landschap van prachtige moors, verscholen baaien en de meedogenloze kracht van de Atlantische Oceaan.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Robyn heeft achter het nieuwe huis van haar ouders aan de kunst van Cornwall een mooie baai gevonden. In de korte tijd voordat ze naar de universiteit gaat wil ze zichzelf leren surfen. In de Rockabilly baai denkt ze dat rustig, zonder pottenkijkers, te kunnen doen. Haar eerste poging mislukt echter drastisch. Jago, de buurjongen die Robyn nog niet heeft ontmoet, heeft haar gelukkig in de gaten gehouden en redt haar van het woeste water. De vraag die op de cover wordt gesteld rijst: “Kun je degene die je leven heeft gered ooit vergeten?” Emylia Hall neemt de lezer mee naar de kust van Cornwall. Haar beschrijvingen van het ruwe landschap en de woeste zee zijn als een paar rake toetsen van een schilderskwast. De beschrijvingen zijn niet uitgebreid maar voldoende om de lezer een beeld te...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Schrijf je in & win: Het boek van de zomers

 • Het boek van de zomers

Zoek in artikelen