De vrouw die door het vuur ging

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Sommige legenden sterven nooit…
  Iedereen kent het verhaal van de Maagd van Orléans – het ongeletterde, gelovige boerenmeisje dat de troepen van Frankrijk aanvoerde tegen de Engelsen, maar uiteindelijk op de brandstapel eindigde. Nu is ze een patroonheilige van Frankrijk. Net als de Franse gelovigen hebben ook Franse nationalisten zich haar toegeëigend. Maar wie was ze echt?
  In het hedendaagse Orléans woedt een vuile verkiezingsstrijd. De kandidate van het Front National wordt neergezet als de nieuwe ‘Maagd van Orleans’, die net als Jeanne vecht tegen vreemde indringers. Het Front profiteert van een serie branden die worden geclaimd door een volstrekt onbekende islamitische groep. Als na de vierde aanslag een verkoold lichaam wordt gevonden, moet politie­inspecteur Inès Picault ook nog een moord oplossen. Hun enige aanwijzing? De naam van een vrouw die al meer dan 500 jaar dood is: Jeanne d’Arc.

Onze recensie

 • onze waardering

  Dit boek kan je (te) makkelijk wegleggen, vooral omdat de hoofdstukken toch niet zo op elkaar aansluiten, maar als je er dan weer in wil beginnen wordt het lastig. Je moet je namelijk steeds weer voor de geest kunnen halen wat er met het ene hoofdpersoon is gebeurd op het moment dat je nog in het leven van de ander verdiept zit.

  Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Verraad van spionnen - Manda Scott

Zoek in artikelen