Zwerfsteen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Mijn naam is Samuel O’Samba. Daarmee is het voornaamste over mij gezegd. O ja, en dat ik vandaag mijn moeder voor dood achtergelaten heb. Daar moet ik niet al te veel mee inzitten. Ik heb al genoeg geboet. Sterker nog, toen de misdaad zich aandiende, had ik het gevoel dat gerechtigheid eindelijk geschiedde.

  De 17-jarige Samuel krijgt voor het eerst de kans om zijn leven te veranderen. Het enige dat hij daarvoor moet doen is: niets. Terwijl zijn moeder in de garage zelfmoord aan het plegen is, trekt Samuel de deur achter zich dicht en slaat hij op de vlucht. Hoe is het zo ver kunnen komen? En zal Samuel verantwoording moeten afleggen? Deze ontluisterende young adult-roman kruipt in het hoofd van een vereenzaamde, ontspoorde jongere, die over zijn moeizame leven vertelt als een harde grap.

Onze recensie

 • onze waardering

  De rauwe verteltrant in het boek zorgt ervoor dat het verhaal behouden blijft. Niet zelden combineert Vervarcke de rauwe, harde trant met humor: iets wat personage Samuel ten goede komt. Hij is niet slechts een jongen die zwelgt in zelfmedelijden. In tegendeel: hij is een puber als alle andere pubers. De broodnodige humor zorgt ervoor dat het verhaal luchtig wordt en zijn status als probleemboek verliest.

  Lees verder

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Sneeuw in September

 • Recensie: Tot de zon aan de horizon vriest

Zoek in artikelen