De Geestenjager 3 - Het geheim

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Huiveringwekkende spanning voor bikkels.

  Joseph Delaney woont in Lancashire met zijn vrouw en drie kinderen. In zijn jeugd woonde hij in een spookhuis. Daar hadden hij en zijn broers steeds dezelfde nachtmerrie. De Geestenjager is uit deze nachtmerrie ontstaan. Gelukkig is dat spookhuis inmiddels afgebroken. Delaney is veelvuldig bekroond met diverse internationale prestigieuze prijzen.

  'Al mijn nieuwe leerlingen breng ik naar dit oude huis. Ik verwacht van je dat je om middernacht naar de kelder gaat om te zien wat daar verborgen is. Als de kerkklok twaalf slaat, neem je de kaars en gebruik je die om je weg naar beneden bij te lichten. Er zijn drie belangrijke dingen om te onthouden. Doe de deur voor niemand open, hoe hard er ook geklopt wordt en ga precies op tijd de kelder in.'
  'Wat is het derde?' vroeg ik op het nippertje. 'De kaars, jongen. Wat je ook doet, hou hem brandend…'

  Thomas is de zevende zoon van een zevende zoon. Zijn moeder trouwde bewust een zevende zoon, zodat zij Thomas kon baren, een jongen met de 'Gave van zeven keer zeven'. Op zijn dertiende jaar gaat Thomas in de leer bij de Geestenjager, die zijn geld verdient met mensen beschermen tegen de wezens van het duister. Het is een onmogelijk zware baan, de Geestenjager is grimmig en velen die Thomas voorgingen kwamen jammerlijk aan hun einde. Maar toch moet Thomas het vak leren en zijn gave ontwikkelen. Hij is immers de laatste leerling.

Onze recensie

 • onze waardering

  Je ziet hoe hij opgroeit en de belangrijkste levenslessen leert. Delaney is een meester in het opbouwen van spanning en kan als de beste mysterie in het verhaal bewerken. Door de spanning en de vlotheid in het boek heb je het zo uit.

  Lees verder

Gerelateerde artikelen

 • Winnen: De Geestenjager serie

 • Recensie: De zevende zoon

Zoek in artikelen