Wachten op Bojangles

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een jongetje leidt een leven als een sprookje met zijn ouders in een ruim Parijs appartement. Feesten, diners, bals, salons, rare huisdieren; ze leven alsof de moderne wereld niet bestaat. De motor van dit sprookjesleven is zijn moeder, voor wie niets te dol of te vreemd is. Zijn vader zorgt ervoor dat alles wat zij bedenkt, werkelijkheid wordt. Voor het jongetje komt hun liefde samen in ‘Mr. Bojangles’, het lied van Nina Simone, waarop zijn vader en moeder het liefst de hele dag door dansen.

  Gaandeweg beseft het jongetje dat zijn moeder heel anders is dan andere mensen, en dat zijn vader uit liefde voor haar aan haar wanen toegeeft. Het leven met haar wordt zo moeilijk dat zij moet worden opgenomen. In de inrichting kwijnt ze weg, en vader en zoon besluiten haar te ontvoeren om ervoor te zorgen dat het feest kan doorgaan, koste wat kost. Maar het onvermijdelijke laat zich niet voorkomen.

Onze recensie

 • onze waardering

  “Wachten op Bojangles” is een prachtig verhaal over de liefde die letterlijk waanzinnig ver kan gaan en over de onvermijdelijkheid. Olivier Bourdeaut heeft een mooie simpele schrijftrant, die je echter diep raakt in al zijn eenvoud. Het verhaal is steeds beurtelings vrolijk en licht en dan ineens verdrietig en donker. 

  Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Zout - Olivier Bourdeaut

Zoek in artikelen