Franse Kookkunst

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Keukengeheimen uit de Ardèche Franse kookkunst is een authentiek kookboek van drie talentvolle Nederlandse 'kunstenmakers' uit de Franse Ardèche. De inspiratie voor het boek komt uit het landschap, de bevolking en het citaat 'Creativiteit is de essentie van het leven. Kunst verheft.' van Madame Jeanne Augier, eigenaresse van Hotel Museum Negresco in Nice. Het is een boek met heerlijke recepten - van aardappelbeignets met gedroogde tomaten, kastanjesoep met moucherons, tot een heerlijke citroentaart - geschreven, geschilderd en gekookt in de Ardèche. Norbert van Hoof serveert zijn gerechten met een creatieve knipoog naar de klassieke Franse gerechten. Beeldend kunstenaar Willem Weenink geeft met zijn schilderijen en schitterende foto's, kleur en sfeer aan de recepten. Margriet Weenink geeft de geheimen van de Ardèche in korte teksten en gedichten prijs.

Onze recensie

  • onze waardering

    Franse Kookkunst is een kookboek voor de liefhebber van de Ardèche streek en/of degene die chefkok Nort van Hoof kennen en graag zijn gerechten zouden willen namaken. Het boek is weinig uitdagend en de poëzie en kunst kunnen het gebrek aan foto’s en spannende gerechten niet goed maken. 

    Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Recensie: Horrible Bosses 2 (BIOS)

  • Het verhaal van de dienstmaagd - Margaret Atwood

  • Recensie: Pick Three

Zoek in artikelen