Nulpunt

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Don DeLillo is een van de belangrijkste Amerikaanse schrijvers; hij is bekend van onder andere 'Onderwereld' en 'Cosmopolis'. Voor het eerst in meer dan tien jaar heeft hij een nieuwe roman geschreven, 'Nulpunt'. 'Nulpunt' gaat over een man die alles op alles zet om bij zijn vrouw te kunnen blijven. En over een zoon die nader tot zijn vader probeert te komen.
    Ross Lockhart is een rijke man van in de zestig. Zijn jongere vrouw Artis lijdt aan een ongeneeslijke ziekte. Hij is investeerder in een geheime instelling waar lichamen worden ingevroren en worden bewaard tot het moment waarop de geneeskunde vooruitgang heeft geboekt. Ross en zijn zoon Jeffrey nemen daar afscheid van Artis.
    Ross is echter niet op zoek naar onsterfelijkheid. Hij wordt gedreven door liefde voor Artis, die inmiddels al is ingevroren en zonder wie hij niet verder kan leven. Deze liefde doet hem besluiten zich aan de dood over te geven, tegen de zin van zijn zoon, die met volle teugen van het leven geniet. Don DeLillo heeft met 'Nulpunt' een meesterwerk geschreven: een ode aan taal en aan menselijkheid.

Zoek in artikelen