Het nest

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  'Het nest' is een haarscherpe roman over de kracht van familiebanden en vriendschap, over hoezeer we op anderen steunen maar hen ook teleurstellen, en over de verstikkende invloed van geld.
  Elke familie heeft zo haar problemen. De Plumbs alleen wat meer dan andere. Na jaren van onderhuidse spanningen barst uiteindelijk de bom wanneer Melody, Beatrice en Jack Plumb in een restaurant hun charismatische maar roekeloze broer Leo opwachten, die net uit een afkickkliniek komt. Een paar maanden daarvoor heeft Leo, dronken achter het stuur, een ongeluk veroorzaakt met ernstige gevolgen voor zijn jonge bijrijdster. De kosten daarvan hebben een groot gat geslagen in de erfenis waarop iedereen had gerekend. Lukt het Leo's broer en zussen om hem zo onder druk te zetten dat hij het verdampte geld terugverdient?

  'Deze vlijmscherpe roman over vier broers en zussen heeft alles in zich om een bestseller te worden.' - 'Elle'

  'Tragikomisch en hartverwarmend tegelijkertijd. Een geweldige roman.' - 'The Washington Post'

Toegevoegd door:

Onze recensie

 • onze waardering

  ‘Het Nest’ laat op directe en emotionele wijze de verstikkende kracht van geld zien. Het smeedt en verbreekt relaties, het beïnvloedt keuzes en maakt je als mens misschien wel doodongelukkig. Het boek leert ons ook dat iedereen, zowel arm als rijk, zorgen heeft. Wel wordt er binnen het verhaal vaak gewisseld tussen personages, wat soms verwarring kan opleveren. Voor liefhebbers van verhalen met een persoonlijke diepgang en uitvoerige beschrijvingen.

  Lees verder

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Het meisje in het ijs

 • Recensie: Van onschatbare waarde

 • Tina Fey komt dit jaar met een Mean Girls musical!

Zoek in artikelen