De verdwenen hoofdredacteur

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Over vrouwen die alles willen: carrière maken, kinderen krijgen, spannende seks, de wereld verbeteren… en nieuwe schoenen

  Holly is hét tijdschrift voor de hipste vrouwen die er zijn. Holly zegt wat er in mode is en bepaalt de trends. Elke maand werken heel veel vrouwen (en soms een paar mannen) aan de volgende uitgave van het tijdschrift. Ze zijn jong, oud, dik, dun, girls, intellectuelen, moeders en bitches. Ze willen carrière maken, kinderen krijgen, spannende seks, de wereld verbeteren… en nieuwe schoenen.
  Een baan bij Holly is gewild en de concurrentie is groot. De jonge Simone Pfeffer, die er net is aangenomen, is dan ook heel zenuwachtig voor haar eerste ontmoeting met hoofdredacteur Annika Stassen. De bijna vijftigjarige Stassen, grande dame van de tijdschriftenwereld, wordt beschouwd als een grootheid, en ze is niet bepaald blij met Simones ongewone rol op de redactie. Dan gebeurt er iets onbegrijpelijks: Annika Stassen verdwijnt spoorloos, en blijft onvindbaar. Wat zit erachter? Een schandaal? Een misdaad? Van de ene op de andere dag zit de grootste vrouwenglossy van het land zonder leiding. Dat betekent chaos…

Onze recensies

 • onze waardering

  Als lezer kun je het boek té makkelijk wegleggen en ik bespeurde tegenzin bij mezelf om het boek telkens weer op te pakken. Jammer, want het onderwerp, plot en het wereldje waarin het verhaal zich afspeelt hebben op zich alles in zich voor een goeie chicklit. Helaas komt het totaal niet uit de verf.

  Lees verder
 • onze waardering

  Het laatste schilderij van Sara de Vos is een rustig voortkabbelende roman. Smith slaagt er goed in de verschillende tijdperken waarin de verhaallijnen spelen te beschrijven. Hij heeft veel onderzoek gedaan naar de werkwijze van schilders in de Gouden Eeuw, van restaurateurs en conservators, dat is zeker.

  Lees verder

Zoek in artikelen