Samarkand

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Samarkand laat je door kleurrijke foto's, traditionele recepten en inspirerende reisverhalen kennismaken met de buitengewoon rijke culinaire traditie van Samarkand. Deze mystieke stad, gelegen in Oezbekistan, langs de zijderoute is al eeuwenlang een ontmoetingsplek waar de meest uiteenlopende culinaire tradities samenkomen.

    In dit boek wordt het beste uit de keukens van de etnische groepen die Samarkland door de eeuwen heen hebben beïnvloed, samengebracht: de Tadzjieks, Russen, Turken, Joden, Koreanen, Georgiërs, Armeniërs en de Oezbeken zelf. Twee vriendinnen - allebei reizigers en schrijvers - met elkaar verbonden door hun passie voor eten en avontuur, delen in Samarkand hun liefde voor de veelzijdigheid van deze plek. Ze introduceren nieuwe smaken en frisse ideeën met een unieke verzameling recepten gebaseerd op smaakvolle specerijen en verse ingrediënten. Het resultaat: een inspirerend en toegankelijk kookboek vol heerlijke gerechten om te delen.


     

Onze recensie

  • onze waardering

    Samarkand. Verhalen en recepten uit Centraal-Azië is een kookboek voor de avontuurlijke kok. Wie kent er tenslotte een recept uit Samarkand? Samarkand is een stad in Oezbekistan, een ‘mystieke’ stad, gelegen langs de zijderoute en daarom een smeltkroes van culinaire tradities.

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • Zwarte Zee – Caroline Eden

Zoek in artikelen