Bollyfood

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Indisch koken in ware Bollywoodstijl
    Vanavond eten we Indisch! Ongetwijfeld hoef je niet lang te zoeken naar een Indisch restaurant bij jou in de buurt. Dankzij de vele uitwijkelingen is deze keuken over de hele wereld verspreid, niet alleen langs de Indische Oceaan, maar ook in Europa, Noord-Amerika en op de Antillen waar de recepten zijn aangepast aan de smaakpapillen van de lokale bevolking. De bekende journalist en chefkok Jean-François Mallet is op zoek gegaan naar de geheimen van deze keuken die zo door kruiden, fruit en groenten wordt beïnvloed. Zwervend van het ene Little India naar het andere, duikt hij onder in de coulissen van de kruidentuinen in Kerala, volgt hij dembalawas in de straten van Mumbai, snort hij kleine, onbekende gerechten op in de kraampjes van Kochi, helpt hij bij de theeoogst in Sri Lanka, en zo meer. Hij werd opgenomen door de Indiase gemeenschappen van Londen, Singapore, Mauritius en Parijs, en heeft tijdens deze grote reis, die gewoon al bij onze achterdeur begint, zeldzame momenten op beeld vastgelegd. Hij heeft 100 heerlijke, gekruide en eenvoudige recepten beschreven, waardoor we zo de kookpotten van het Indisch subcontinent intuimelen. Vertel mij wat je eet en ik vertel wie je bent...

Onze recensie

  • onze waardering

    Zoals de auteur ook al zegt, iedere streek, iedere familie heeft zijn eigen recept. Dit zijn voorbeelden, basisrecepten, waar je als thuiskok met hartenlust moet gaan experimenteren, mocht jij een beter idee hebben. Maar de basis staat als een huis, Bollyfood staat als een huis (wat wil je ook met zo'n groot, dik, kookboek).

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Het Dodenhuis

  • Recensie: Supernatural - seizoen 10

  • Recensie: Yoga Girl 6: Geloven in je gevoel

Zoek in artikelen