De Minnares

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In de hal van een riante villa wordt het lichaam van een vrouw gevonden, zonder hoofd. De eigenaar van het huis is spoorloos verdwenen, en de identiteit van de vrouw is een raadsel. Het onderzoek naar de onthoofde vrouw dreigt al snel vast te lopen, maar dan ontdekt inspecteur Peter Lindgren dat de zaak opvallende gelijkenissen vertoont met een onopgelost moord van tien jaar geleden. 
  De minnares is een intrigerende psychologische thriller met onverwachte plotwendingen, een onbetrouwbaar perspectief en fascinerende personages.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Camilla Grebe is geen onbekende in boekenland. Ze schreef eerder al misdaadromans, onder andere samen met haar zusje, maar met De minnares maakt ze haar solodebuut. Met dit debuut bewijst ze bovendien dat ze als solo-auteur zich ook prima staande weet te houden tussen alle toppers van Scandinavische bodem. In De minnares wordt het verhaal verteld door de ogen van Peter, Hanne en Emma. Peter wordt als rechercheur naar een appartement gestuurd waar het lichaam van een vrouw wordt gevonden. Al snel blijken er gelijkenissen te zijn met een moord tien jaar geleden en besluit hij Hanne te bellen. Hanne was tien jaar geleden bij de zaak betrokken als profiler en besluit, ondanks haar ziekte, haar medewerking opnieuw te verlenen. Tot slot maken we nog kennis met Emma die sinds kort verloofd is...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Voor je stierf

 • Recensie: Dagboek van mijn verdwijning

Zoek in artikelen