The Witcher - De Vrouwe van het Meer

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De Vrouwe van het Meer is de vijfde Witcher-roman van Andrzej Sapkowski over hekser Geralt van Rivia. Zijn verhaal begon in de bundel De Laatste Wens & Het Zwaard der Voorzienigheid, en ging daarna verder in Het Bloed van de Elfen, De Jaren van Verachting, De Vuurdoop en De Zwaluwentoren.

    Als Ciri in een vreemde wereld de jonge ridder Galahad en de Vrouwe van het Meer aantreft, besluit ze hun haar verhaal te vertellen.
    De oorlog die woedt heeft ondertussen zijn hoogtepunt bereikt als ook de gevaarlijke magiër Vilgefortz zich in de strijd gooit. In het gevecht dat volgt verliezen velen van Geralts kameraden hun leven.
    En er dreigt nieuw gevaar. Emhyr, de keizer van Nilfgaard, wordt door dezelfde profetie geleid die ook Vilgefortz en Ciri volgen. En hoewel hij in het bezit is van een overweldigend leger, schrikt Emhyr ervoor terug zijn plan door te zetten als hij wordt geconfronteerd met Geralt en Ciri. Vooral als blijkt dat hij meer gemeen heeft met Ciri dan met de oude profetie.

Onze recensie

  • onze waardering

    De Vrouwe van het Meer is de vijfde en laatste roman in de Witcher-reeks van Andrzej Sapkowski. Sapkowski's schrijfstijl leest vlot weg en is mooi beschrijvend. In het verhaal zit heerlijke humor verwerkt en het wist mij direct al te boeien.

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • Prequel van The Witcher komt naar Netflix: The Witcher Blood Origin

Zoek in artikelen