Prachtige, dierbare dagen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Na zijn succesvolle romans De schittering valt en Het goede leven keert Jay McInerney terug naar het echtpaar dat het hart vormt van deze eerdere werken, de New Yorkse Calloways. Russell en Corinne lijken het ultieme glamourleven te leiden. Ze bewegen naadloos van een literaire avond naar een chique benefiet, en hebben beide een carrière waar ze veel voldoening uit halen. Samen met hun kinderen wonen ze in een loft in Tribeca en hun zomers brengen ze door in de Hamptons.

  Hun droomleven staat echter onder druk. Russell - als zelfstandig uitgever - heeft misschien cultureel veel in de melk te brokkelen, financieel is hij een laagvlieger. Corinne doet vrijwilligerswerk en richt zich op de minderbedeelden in de stad. Langzaam maar zeker dreigen de hoge huurprijzen in New York het gezin uit hun zeer gewilde buurt te verdrijven.

  Wanneer de man met wie Corinne in de nasleep van 9-11 een dramatische affaire had zich weer aandient, en Russell op het punt staat een gewaagde, kostbare en potentieel desastreuze deal te sluiten, wordt het huwelijk van de Calloways zwaarder op de proef gesteld dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden.

  Prachtige, dierbare dagen is de kroon op het oeuvre van een van de belangrijkste schrijvers van onze tijd.

Onze recensie

 • onze waardering

  Prachtige, dierbare dagen is een chronologische roman die een beeld schetst van het leven van de New Yorkse rich and famous tussen 2006 en 2009. Diverse actuele gebeurtenissen passeren de revue.

  Lees verder

Gerelateerde artikelen

 • De Torenclub en het geheim van de grafheuvel - Marianne van der Wal

 • Recensie: Divergent (BIOS)

 • Recensie: Christmas on Holly Lane

Zoek in artikelen