Echo

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De hang naar vrijheid en een verzwegen schuldgevoel drijven Viktor Roscam, een jonge viroloog, aan het eind van de jaren tachtig naar West-Berlijn. Door een verslindende liefde mist hij zijn afspraak met de wereldgeschiedenis. Juliane heet ze, of Juli, een naam die klinkt als een vluchtige zomer.
  Een kwarteeuw later krijgt Viktor eindelijk de kans zelf in te grijpen in de orde van de wereld dankzij een medische openbaring,die voor een doorbraak moet zorgen in de wetenschap rond talloze chronische ziektes. Zijn euforie gaat gepaard met een haast devote toewijding, een moreel plichtsbesef en – zeker wanneer het verleden zich opnieuw aandient – de verwachting dat alles nu zal veranderen.
  Echo is een roman over het verlangen van een man om bewijs te zien voor zijn bestaan: in de geschiedenis, de wetenschap en de liefde. Verbeelding, reconstructie en werkelijkheid lopen door elkaar in een plot die zich almaar dwingender ontvouwt.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Echo: een verrassend sterk debuut van Hans Bogaert Het is 1987 als Viktor Roscam zijn ouders meedeelt dat hij een tijd bij de Benedictijnen zal gaan doorbrengen, om zich beter op zijn studie te kunnen richten. In werkelijkheid vertrekt hij naar Berlijn: op de vlucht voor het gevoel dat zijn leven al volledig geregisseerd is en omdat hij zich schuldig voelt voor het ongeluk dat zijn broer Gerard is overkomen. Berlijn staat aan de vooravond van één van de belangrijkste gebeurtenissen van de twintigste eeuw: het neerhalen van de Berlijnse Muur. Daar, in de stad waar mensen naartoe komen om iemand anders te kunnen zijn, ontmoet hij Juliane: onaantastbaar, een beetje mysterieus en vooral onbereikbaar. Meer dan twintig jaar later staat Viktor op het punt om een medische doorbraak te...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Lees de preview & win Soul Seekers {afgelopen}

 • De dag dat ik doodging

 • Soul Seekers 2: Echo

 • Chicklit.nl top 6: juli 2019

 • Recensie: Echo

Zoek in artikelen