Handboek voor de perfecte kip

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Alles wat je moet en wilt weten over kip!

  Dat we met een grote boog om de plofkip heen moeten lopen weten we inmiddels allemaal. Maar hoe herken je een echte kwaliteitskip? Hoe krijg je thuis zo'n lekker krokant velletje voor elkaar? Hoe ontbeen en vul je stap voor stap een bout of hele kip? En wat is het geheim van de perfecte kippenbouillon?

  Handboek voor de perfecte kip geeft de definitieve antwoorden. Marcus Polman bezocht tientallen boeren, chefs, poeliers en slagers in binnen- en buitenland om te onderzoeken wat er komt kijken bij het bereiden van een superieur kippetje. Daarbij geeft hij dé 25 klassieke kiprecepten: van een foolproof coq au vin tot in eendenvet gekonfijte kippenbout; van Bresse-kip à la crème tot all American fried chicken met zelfgemaakte chilisaus.

  Marcus Polman is culinair journalist en auteur van de kookboekenserie De perfecte kok en Handboek voor de perfecte steak. Hij is hoofdredacteur van het online foodmagazine FavorFlav.com en is jurylid van het tv-programma MasterChef Holland.
   

Onze recensie

 • onze waardering

  Het Handboek voor de perfecte kip is zowel voor de gevorderde hobbyhok als voor de beginnende keukenprins(es) een aanwinst. Marcus Polman biedt de lezer veel achtergrondinformatie en geeft duidelijke instructies omtrent de verschillende bereidingstechnieken. De vijfentwintigtal recepten zijn duidelijk vormgegeven en variëren van klassiekers als coq au vin en de perfecte kippenbouillon tot de perfecte fried chicken USA-style en stroperige kip teriyaki. Allemaal klassiekers voor een reden en dit boek kan ook een klassieker in de boekenkast worden. Daarom kan ik het Handboek voor de perfecte kip niet anders dan 5 hartjes geven.

  Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Taarten bakken in stijl

 • Recensie: Pretty Little Liars: The Perfectionists 

 • Recensie: Leugenaar

Zoek in artikelen