Oxen - Bevroren vlammen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Voor zover iedereen weet is oorlogsveteraan Niels Oxen verongelukt op zee. In werkelijkheid bevindt hij zich op een eiland in de Zweedse archipel, waar hij het dilemma overpeinst dat voor hem ligt.

  Als de leiders van het geheime netwerk Danehof ontdekken dat ze er niet in geslaagd zijn Oxen te doden, zullen ze een meedogenloze klopjacht starten om hun fout te herstellen. Als de politie erachter komt dat hij nog leeft, zal hij gearresteerd worden voor een moord die hij niet beging.

  Hoewel alle kansen zich tegen hem gekeerd lijken te hebben, besluit Oxen toch dat hij de confrontatie moet aangaan met degenen die de macht hebben. Doet hij dat niet, dan blijft hij zijn leven lang op de vlucht en zal hij nooit zijn zoontje terug kunnen zien.


  Hij bundelt zijn krachten met Margrethe Franck, zijn voormalige partner bij de geheime dienst, en Axel Mossman, zijn vroegere baas. Hun gevecht tegen Danehof heeft voor hen alle drie monumentale gevolgen gehad. Ze kunnen alleen hun leven terugkrijgen door opnieuw de strijd aan te gaan met de schaduwmannen.

  Maar hoe vecht je tegen een onzichtbare vijand?

Onze recensie

 • onze waardering

  Bevroren Vlammen is een gedegen thriller die de voorgaande delen absoluut weet te evenaren. Het is een steengoed sluitstuk van de trilogie en laat de lezer stiekem hopen dat Jensen het trio Oxen, Franck en Mossman toch weer al opvissen voor een nieuw boek of nog beter een nieuwe reeks.

  Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • De winnaar van de 'Chicklit.nl Young Adult boek van het Jaar 2019' verkiezing

 • Twee parapluutjes en een schijfje citroen

 • Recensie: De terugkeer van Florence

Zoek in artikelen