Sicilië

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Ontdek de unieke keuken van Sicilië. Door de eeuwen heen hebben o.a. de Grieken, Romeinen, Arabieren, Spanjaarden en Noormannen hun stempel op de Siciliaanse keuken gedrukt en dat proef je terug: exotisch, kruidig en inventief. In combinatie met de enorme variëteit aan vis uit de Middellandse Zee en de producten van het eiland zelf - kaas, citrusvruchten, wijn, olijfolie en zout - is de keuken van Sicilië een ware verrassing die je moet hebben geproefd.

    Maak typische Siciliaanse gerechten als sarde a beccaficu (gevulde sardientjes) of bloemkool op Siciliaanse wijze klaar: met ansjovis en in rode wijn gestoofd. Of serveer caponata, het zoetzure auberginegerecht.

    Streetfood uit Palermo, antipasti en prachtige pasta-, vis- en vleesgerechten en uiteraard de zoete zaligheden waar Sicilië bekend om staat: van ricotta- taart met marsalasiroop tot en met ijs en torta di marmellata ai mandarini.

Onze recensie

  • onze waardering

    Het gebrek aan afbeeldingen mag de pret niet drukken. Sicilië van Giancarlo & Katie Caldesi is een boek vol inspiratie voor wie aan de slag wil met de Italiaanse keuken. Het boek bestaat uit prachtige foto's van gerechten, maar ook van het eiland zelf. De recepten zijn toegankelijk en ook voor een beginner goed te volgen.

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 10x Italiaanse nachten - Venetië {afgelopen}

  • Recensie: Italiaanse nachten - Sicilië

  • Italiaanse nachten - Venetië

Zoek in artikelen