Krachtenspel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een dromerige lentedag in 1978 in een kerkje buiten Cambridge: orgelstemmer Malory valt als een blok voor wiskundegenie Louiza. Meteen echter verliezen ze elkaar uit het oog. Malory krijgt in Rome zijn erfenis: het koninkrijk Septimanië.
  Met de opdracht die ene regel te vinden die wetenschap en universum verenigt. En Louiza? Als ze weer opduikt, is ze hoogzwanger en op zoek naar haar geliefde. Vijftig jaar lang voert Levi je dwars door de geschiedenis, om via een goddelijke komedie in Rome tijdens een grootse climax in New York te belanden. Adembenemend en vol humor.

   

Onze recensie

 • onze waardering

  De auteur maakt een mix van fantasy-elementen en historische feiten, wat een beroep doet op het onderscheidingsvermogen van de lezer. Een hoofdrol is weggelegd voor De Pit: een appelpit van de oorspronkelijke appelboom van Goed en Kwaad. Ligt alle kennis opgeslagen in deze pit? Talloze verwijzingen naar andere werken, zoals het Roelantslied, Tristan en Isolde, Bernini, Galileo en natuurlijk Dante doen een beroep op kennis en het vermogen tot combineren. Tel daarbij op dat er twee verschillende verhaallijnen in twee verschillende periodes zijn, beide voorzien van een eigen perspectief en een eindeloze reeks personages en je trekt de conclusie dat Krachtenspel lezen hard werken is. Gelukkig wordt de doorzetter beloond met een prachtig, meeslepend verhaal dat je niet loslaat. Krachtenspel moet je langzaam lezen, soms herlezen en vooral ondergaan.

  Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Column: De buurtapp: voor wie geen eige leven hep

 • Good Omens van Terry Pratchett en Neil Gaiman wordt verfilmd

 • Recensie: Mijn dochter in Frankrijk

Zoek in artikelen