De Stad

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De Stad van Stella Gemmell is het eerste boek in een tweedelige, epische fantasy-reeks. Het verhaal komt tot een spectaculaire climax in De Onsterfelijke Troon.

  Dit is het verhaal van De Stad, oneindig groot, zo lijkt het, want door de eeuwen heen werden de ongenaakbare muren door nieuwe generaties naar alle windstreken steeds verder verplaatst. Zo slokte De Stad hele nederzettingen, dorpen, wouden en zelfs bergen op.

  Dit is ook het verhaal van de jonge Elija en zijn piepjonge zusje Emly, ‘lichter dan een goed zwaard’, die in de uitgestrekte catacomben van De Stad, ergens in de buurt van de Zwelgpoort en de Zaal van de Wachters, van elkaar worden gescheiden door een onderaardse vloedgolf.

  En dit is het verhaal van de enige man die geacht wordt een eind te kunnen maken aan de slachtingen van de keizer, die door weinigen ooit in levenden lijve is gezien en over wie zelfs wordt gefluisterd dat hij niet langer menselijk is. Deze mogelijke redder werd in de bovenwereld ooit aangesproken als Shuskara. Ooit was hij de belangrijkste generaal van de keizer, een veteraan uit vele oorlogen. Nu staat hij te boek als gestorven. Wie is hij? Waar is hij gebleven? En leeft hij nog wel...

ONZE RECENSIE

onze waardering

Het verhaal gaat over een immense Stad, die door de eeuwen heen is uitgedijd. Omliggende landen worden opgenomen in de groeiende Stad maar dat gaat niet zonder slag of stoot. De Stad is al jaren in oorlog. Er heerst grote schaarste van voedsel en het aantal soldaten neemt steeds af. Om De Stad te redden van het bewind van de keizer worden er door verschillende groepen Stedelingen complotten gesmeed om hem te vermoorden. Maar het doden van de keizer, die ook wel De Onsterfelijke wordt genoemd, is een haast onmogelijke opdracht. Elija en zijn zusje Emly leven in het riool van De Stad, waar ze continu door gevaren omringd zijn. Als ze per ongeluk van elkaar gescheiden worden door een onderaardse vloedgolf, raken ze allebei verwikkeld in een complot tegen de keizer en het is nog maar de...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Recensie: De Onsterfelijke Troon

REACTIES

 •    Er zijn nog geen reacties op de recensie(s)

Zoek in artikelen