De herberg van Ivy Hill

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  'De herberg van Ivy Hill' van Julie Klassen: Op een heuvel in het landschap van Wiltshire ligt het dorpje Ivy Hill. Het kloppende hart van het dorp is herberg The Bell, waar de postkoetsen stoppen die reizigers, handelaren en vooral nieuws brengen.

  Jane Bell woont naast The Bell. Ooit was ze een dame van stand, totdat ze trouwde met de charmante herbergier die haar beloofde dat ze nooit één dag in haar leven hoefde te werken. Maar als hij onder mysterieuze omstandigheden overlijdt, is de onervaren Jane plotseling de eigenaar van The Bell en - erger nog - heeft ze nog drie maanden om een schuld af te lossen, anders zal ze ook de herberg kwijtraken. Alleen kan ze het tij niet keren. Wie kan haar helpen? Haar haatdragende schoonmoeder? Haar zwager, die de herberg eigenlijk voor zichzelf wilde? Of de knappe vreemdeling die zich niet uitlaat over zijn plannen?

  De historische romans van Julie Klassen spelen zich af in de Regency-periode, net als de kostuumdrama's van Jane Austen en de zusjes Brönte.

Onze recensie

 • onze waardering

  Julie Klassen gebruikt bijna vijfhonderd bladzijden om deze episode rond herberg The Bell te beschrijven. Haar schrijfstijl is rustig en doordacht. Ze heeft nergens haast, maar neemt de tijd om de ontwikkelingen toe te lichten en een stapje verder te brengen. Toch wordt het verhaal niet langdradig en blijft het interessant

  Lees verder

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Een dame onwaardig

Zoek in artikelen