Marie

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Vlaanderen, Pasen ¬1944.
  Marie Pauwels, net zestien, droomt van een avontuurlijker en romantischer leven dan het saaie en beknotte bestaan onder de kerktoren van Meenbeek. De oorlog die nu al vier jaar woedt, lijkt aan het dorp voorbij te gaan. Maar schijn bedriegt. Zeker wanneer op een nacht een Canadese bommenwerper vlak achter de boerderij neerstort. Alleen de piloot weet te ontkomen, tot woede van de SS'ers en de plaatselijke collaborateurs.

  Intussen zorgt de landing in Normandië in heel België en Nederland voor steeds meer spanning en bloedige confrontaties tussen wit en zwart. Ook daarvan blijft het dorp gespaard.

  Tot die fatale zondag 30 juli 1944, waarop één kogel voor een tragedie zorgt...

ONZE RECENSIE

onze waardering

Het is 1944 en Marie Pauwels is nog maar net zestien jaar, maar ze weet precies wat ze wil. Ze is op zoek naar avontuur en is uit op een romantischer leven. Het kleine Vlaamse dorpje Meenbeek waar ze woont, vindt ze soms maar wat saai. Hoewel de oorlog al vier jaar gaande is, is het Vlaamse dorpje tot dan toe bespaard gebleven van de oorlogsellende. Tot op een nacht een Canadese bommenwerper vlakbij de woonboerderij van Marie en haar familie neerstort. De gemoederen lopen steeds hoger op in Meenbeek en de bewoners blijven de oorlog niet langer meer bespaard.  Wie veel oorlogsboeken zwaar en moeilijk vindt om doorheen te komen, maar wel geïnteresseerd is in (deels) waargebeurde oorlogsverhalen, heeft een goed boek aan Marie codenaam: Jeanne. Het verhaal wordt door de ogen van een...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Ule

 • Recensie: Het ei van oom Trotter

REACTIES

 •    Er zijn nog geen reacties op de recensie(s)

Zoek in artikelen