Geen kind meer

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het is de eerste dag van de voorjaarsvakantie als Max door twintig man politie van zijn bed wordt gelicht op verdenking van verkrachting. Zijn leven staat op zijn kop, maar ook dat van de rest van de familie waaronder zijn moeder Anna. Zij strijdt om de onschuld van haar zoon te bewijzen en gaat de confrontatie aan met de leugens, het geweld en het machtsmisbruik van justitie.

  Ondanks dat dit een verhaal is over groot onrecht is dit niet louter een boek over onmacht, verdriet en woede. Het gaat vooral over de kracht van onvoorwaardelijke liefde. Een boek over de strijd naar gerechtigheid. Esther Boek schreef deze aangrijpende misdaadroman naar aanleiding van haar eigen ervaringen. Haar zoon werd uiteindelijk in hoger beroep vrijgesproken van de aanklacht.

Toegevoegd door:

ONZE RECENSIE

onze waardering

Geen kind meer is een verhaal over Anna, die door haar zoons zo nu en dan tot wanhoop wordt gedreven. Vooral haar middelste zoon, Dex, is een opvliegende puber met temparament. Dan in de voorjaarsvakantie van 2011, wordt het gezin overvallen als Dex door een grote politiemacht van zijn bed wordt gelicht. Hij wordt verdacht van verkrachting van een tienermeisje. En als snel blijkt dat er meerdere meisjes aangifte tegen hem hebben gedaan. Anna is zeker van zijn onschuld. Lukt het haar om de waarheid boven tafel te krijgen? Het boek Geen kind meer is een spannende roman die inslaat als een bom. Het verhaal is echter nog heftiger als je weet dat auteur Esther Boek het zelf heeft meegemaakt. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat zij het boek op een pure en ontroerende manier neer heeft...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • De perfecte moeder - Esther Boek

Zoek in artikelen