• Home
 • Boeken
 • De Napolitaanse romans 1 - De geniale vriendin

De Napolitaanse romans 1 - De geniale vriendin

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Deel 1 van de Napolitaanse romans

  Lila en Elena groeien samen op in een volkswijk in het Napels van de jaren vijftig, een tijd waarin het ondenkbaar is dat meisjes hun tijd verspillen met leren. De intelligente Lila moet van school om te gaan werken. Ze probeert aan haar milieu te ontsnappen door jong te trouwen. Haar beste vriendin Elena mag wél verder leren, maar beseft maar al te goed hoeveel slimmer Lila is. En mooier.

  De geniale vriendin is de eerste van Ferrantes vier Napolitaanse romans, waarin zij met groot inlevingsvermogen en in een onnavolgbare stijl vertelt over twee vrouwen en hun levenslange vriendschap, die even sterk om liefde als om rivaliteit draait. Ferrante vertelt met het verhaal van Lila en Elena ook het verhaal van een wijk, een stad en een land in een tijd vol veranderingen.
   

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: De geniale vriendin - Elena Ferrante De geniale vriendin is de eerste Napolitaanse roman van Elena Ferrante, een prachtig geschreven en ontroerende roman over de levenslange innige vriendschap tussen twee vrouwen, Elena Greco, dochter van de conciërge, en Lila Cerullo, dochter van de schoenmaker. Het verhaal wordt verteld door Elena. Ze komen uit totaal verschillende gezinnen, hebben verschillende karakters, maar zijn beiden even intelligent en groeien samen op. Het zijn twee interessante hoofdpersonen, die ieder tegen hun eigen problemen aanlopen tijdens het volwassen worden. Hun vriendschap is het bewijs van opposites always attract. Wat het meest frappeert aan 'De geniale vriendin' is het sfeer- en tijdsbeeld dat wordt geschetst van Napels in de jaren '50. Het...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Recensie: Een nacht op het strand

REACTIES

 •    Er zijn nog geen reacties op de recensie(s)

Zoek in artikelen