Reckless - Achter de spiegel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Jacob Reckless vlucht al jarenlang door een magische spiegel naar een donkere, betoverende wereld, die bewoond wordt door mensen, feeën, dwergen en goyl, een vijandig stenen ras.
  Bij toeval ontdekt zijn jongere broer Will Jacobs geheim en volgt hem naar de andere wereld. Met rampzalige gevolgen: Will wordt getroffen door een vloek en zal langzaam maar onherroepelijk verstenen.
  Om zijn broer te redden besluit Jacob alles op het spel te zetten wat hem lief is. Samen met zijn trouwe bondgenoot Vos en Wills grote liefde Clara gaat hij op zoek naar de machtige maar gevaarlijke fee die de vloek ongedaan kan maken. Zal het Jacob lukken om haar op tijd te vinden?

  Cornelia Funke schept in Reckless – Achter de spiegel een fantastische nieuwe wereld boordevol gemene schurken en sprookjesachtig gespuis. Een adembenemend avontuur vol vriendschap, liefde en verraad.
  ‘Funke schrijft prachtig, in heerlijk volle, beeldrijke taal die past bij de sprookjessfeer.’ Trouw
  ‘Opnieuw bewijst Cornelia Funke dat ze prachtig kan schrijven, met prachtige formuleringen en sterke beelden.’ Leesgoed

ONZE RECENSIE

onze waardering

Jacob Reckless ontdekt in de oude studeerkamer van zijn vader die op mysterieuze wijze is verdwenen een poort naar een magische wereld. In die magische wereld kan je bijna alle bekende sprookjes terug vinden en de wereld word bewoond door mensen, heksen, feeën, dwergen en goyls. Goyls en de mensen zijn in oorlog met elkaar en de Goyls zijn stenen wezens die vooral onder de grond wonen. De Goyls dragen een vloek bij zich die andere mensen kan verstenen en ook in een Goyl kan laten veranderen en dan wordt Jacob zijn broertje geraakt door deze vloek en begint hij langzaam te verstenen. En niet zomaar te verstenen maar hij veranderd in Jade en dit blijkt erg bijzonder te zijn. Jacob moet nu alles op alles zetten om zijn kleine broertje te redden van deze vloek. Hierbij krijgt hij hulp van zijn...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Recensie: Reckless 2 - Levende schaduwen

Zoek in artikelen