Reckless - Achter de spiegel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Jacob Reckless vlucht al jarenlang door een magische spiegel naar een donkere, betoverende wereld, die bewoond wordt door mensen, feeën, dwergen en goyl, een vijandig stenen ras.
  Bij toeval ontdekt zijn jongere broer Will Jacobs geheim en volgt hem naar de andere wereld. Met rampzalige gevolgen: Will wordt getroffen door een vloek en zal langzaam maar onherroepelijk verstenen.
  Om zijn broer te redden besluit Jacob alles op het spel te zetten wat hem lief is. Samen met zijn trouwe bondgenoot Vos en Wills grote liefde Clara gaat hij op zoek naar de machtige maar gevaarlijke fee die de vloek ongedaan kan maken. Zal het Jacob lukken om haar op tijd te vinden?

  Cornelia Funke schept in Reckless – Achter de spiegel een fantastische nieuwe wereld boordevol gemene schurken en sprookjesachtig gespuis. Een adembenemend avontuur vol vriendschap, liefde en verraad.
  ‘Funke schrijft prachtig, in heerlijk volle, beeldrijke taal die past bij de sprookjessfeer.’ Trouw
  ‘Opnieuw bewijst Cornelia Funke dat ze prachtig kan schrijven, met prachtige formuleringen en sterke beelden.’ Leesgoed

Onze recensie

 • onze waardering

  Mijn algemene oordeel is dat dit een ontzettend leuk fantasie boek is om te lezen en geslaagd is voor iedereen die houdt van sprookjes en avonturen verhalen. Je moet je even aanpassen aan de schrijfstijl maar Reckless is echt een geslaagd begin van een nieuwe serie.

  Lees verder

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Reckless 2 - Levende schaduwen

Zoek in artikelen