Boek der spiegels

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Op een nacht in 1987 werd de vooraanstaande hoogleraar Joseph Wieder op brute wijze vermoord. De zaak werd nooit opgelost.

  New York, 25 jaar later. Literair agent Peter Katz ontvangt enkele hoofdstukken uit een manuscript met de titel Boek der spiegels. Het zijn de memoires van Richard Flynn over diens tijd op Princeton University. Hierin beschrijft hij zijn opmerkelijke verstandhouding met Wieder.

  Katz is vastbesloten tot op de bodem uit te zoeken wat er in de nacht van de moord is voorgevallen. Hij is ervan overtuigd dat het antwoord zal staan in het ontbrekende deel van Flynns memoires. Richard Flynn is echter ongeneeslijk ziek, en de rest van het manuscript blijkt onvindbaar. Katz raakt geobsedeerd door de zaak. Maar hoe dieper hij in de materie duikt, hoe verder hij verwijderd lijkt van de oplossing.

Onze recensie

 • onze waardering

  Boek der spiegels is niet slecht geschreven, maar bevat vooral een hoop informatie, een overvloed aan dialogen en veel vragen. Waar in het begin de interesse zeker gewekt wordt, verliest E.O Chirovici daarna de aandacht. Het boek is te oppervlakkig om je te grijpen en om de lezer echt het verhaal in de trekken. De personages blijven te veel op de vlakte om erachter te willen komen hoe het hun vergaat en zijn te onsympathiek om met ze mee te leven. Het boek is eigenlijk een grote uitleg van hoe het allemaal is gegaan. Zoals Chirovici in zijn nawoord zegt is het meer een whydunit dan een whodunit. Het boek is enorm gehypet (het werd onder andere getipt in DWDD) maar weet dit helaas niet helemaal waar te maken.

  Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • I ♥ Utrecht: Win een rondvaart met Lindsey Kelk {afgelopen}

 • Patrick Stewart keert wellicht tóch nog terug als Professor Xavier

 • Recensie: De erfgename

Zoek in artikelen