Een portugese droom

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Velen dromen ervan: een nieuw leven beginnen in een warm land. Maar wat staat je te wachten als je het echt doet?

  Als de regen weer eens met bakken uit de hemel komt en je staat te balen in een stampvolle forensentrein lijkt het een heerlijke droom: een nieuw leven beginnen in een land met een warm klimaat en ruimte in overvloed. Marjolein en haar geliefde Bart hebben het niet bij dromen gelaten en kochten een oude boerderij met een olijvenboomgaard op een heuvel in Portugal. Na een periode met uitdagingen, hard werken en tegenvallers lukt het hun redelijk om daar zelfvoorzienend en duurzaam te leven.

  Maar een land bestaat niet alleen uit pittoreske huisjes en weidse vergezichten. Wil je er écht je nieuwe thuis van maken, dan moet je een band opbouwen met de lokale bewoners. In Een Portugese droom raken Bart en Marjolein, die in Portugal Maria wordt genoemd, bevriend met de dorpelingen, met wie ze zingen, praten, koken, eten, werken en feesten en die hun van alles leren over het land en de streek. Tot zich op een kwade dag een vreemdeling met slechte bedoelingen aandient die hun Portugese droom dreigt te verstoren…

  Een Portugese droom is het los te lezen vervolg op Thuis in Portugal.

Onze recensie

 • onze waardering

  Verwacht van Een Portugese droom geen hoogstaande literatuur. Het is gewoon een heerlijk boek, dat je een vakantiegevoel bezorgd, en lekker snel weg leest! Een heerlijke feelgood roman, die ideaal is om met zomerse temperaturen te lezen!

  Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Recensie: Vergeten Grond

 • Recensie: Aangeschoten

 • Beth Behrs en Walton Goggins te zien in gastrollen in The Big Bang Theory

Zoek in artikelen