EMP-serie 1 - Een seconde later

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Geschiedenisprofessor John Matherson woont in Black Mountain, North Carolina. Terwijl hij bezig is om een barbecue voor zijn kinderen voor te bereiden, valt opeens alle elektriciteit uit. Aanvankelijk lijkt het een stroomstoring, maar dan merkt hij dat hij het constante lawaai van de snelweg naast zijn huis ook niet meer hoort. Van het ene moment op het andere is het oorverdovend stil en zal het leven van John en zijn kinderen voor altijd ingrijpend anders zijn.

  De oorlog barstte los voordat iemand er maar erg in had en duurde welgeteld één seconde. Plotseling worden de Verenigde Staten teruggeworpen naar het stenen tijdperk en stort de samenleving in hoog tempo ineen. Een electromagnetic pulse (EMP) vaagt in één klap de totale elektrische infrastructuur weg waardoor niets meer werkt.

  Maar wat doe je als je geen boodschappen meer kunt doen omdat de kassa niet werkt? Wat is contant geld dan nog waard? En hoe kom je van A naar B zonder andere vervoersmiddelen dan je eigen twee benen? Weet je de weg in je eigen huis in het donker? Maar de meest zorgwekkende vraag is:

  Hoe ver gaan anderen om te overleven?

Onze recensie

 • onze waardering

  Stel het je eens voor: alles dat met elektronica te maken heeft, valt uit. Niet alleen je eigen computer en telefoon, maar ook die van kantoren, ziekenhuizen en overheidsgebouwen. De verwarming werkt niet meer, waterdruk valt weg en ergens naartoe gaan kan alleen als je erheen kunt lopen. Boodschappen doen is niet meer mogelijk, omdat de kassa niet werkt. Sterker nog: geld verliest alle waarde en omdat er geen transport mogelijk is, is er al snel weinig meer te koop. Handelingen waar je normaal niet eens over nadenkt, worden onderdeel van de strijd om te blijven leven. Met daarbij de zorgwekkende vraag: hoe ver gaan anderen om te overleven?

  Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Recensie: Een jaar later

Zoek in artikelen