Slapende reuzen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Als Rose Franklin op haar nieuwe fietsje vlak bij haar huis in Deadwood, South Dakota rijdt, valt ze plotseling in een enorm gat in de aarde. Ze komt bij op de bodem van een nagenoeg perfect vierkante kuil, waarvan de muren vol staan met ingewikkelde graveringen die licht geven en lijken te pulseren. Maar de brandweermannen die haar komen redden, staren naar een nog vreemder schouwspel: een klein, geschrokken meisje in de palm van een reusachtige metalen hand.

  Zeventien jaar later is het mysterie van dit bizarre artefact nog altijd onopgelost; de oorsprong, de maker en het doel zijn onbekend. Uitkomsten van de koolstofdatering tarten elk geloof, het leger schrijft het ene na het andere topgeheime rapport maar lijkt het nergens over eens te kunnen worden, theorieën worden verzonnen en nagenoeg onmiddellijk weer verworpen. Als men geen oplossingen vindt, begint met langzaam zijn belangstelling voor dit schijnbaar onoplosbare raadsel te verliezen.

  Maar sommigen kunnen niet stoppen met zoeken naar antwoorden.

  Rose Franklin is inmiddels een hoogopgeleide natuurkundige die een topgeheim team leidt om het mysterie van de gigantische hand te ontrafelen. Samen met haar collega's wordt ze aangestuurd door een naamloze man wiens macht en functie net zo mysterieus zijn als de herkomst van het object. Duidelijk is dat Rose en haar onderzoekers op het punt staan de meest merkwaardige ontdekking in de geschiedenis te ontrafelen, en de betekenis ervan voor de mensheid bloot te leggen. Maar als de stukjes van de puzzel eenmaal op hun plaats liggen, zal het resultaat dan juist een middel voor eeuwige vrede of een wapen voor massavernietiging blijken te zijn?

Toegevoegd door:

Onze recensie

 • onze waardering

  Slapende Reuzen is een verrassend, bijzonder en intrigerend verhaal wat door zijn gevoel voor realiteit een breed publiek zal aanspreken. Ondanks de onconventionele manier van vertellen, zit de vaart goed in het verhaal en krijgt de lezer een goed beeld van de gebeurtenissen en de personages die hierin een rol spelen. De prachtige omslag maakt het boek helemaal af.

  Lees verder

Gerelateerde artikelen

 • Winnen het Chicklit.nl boek van het jaar 2017: Slapende reuzen

 • Alle grote boekenwinnaars uit 2017

 • Recensie: Ontwakende Goden

Zoek in artikelen