Medici 1 - De medici

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:


  Florence, 1429. Giovanni de’ Medici heeft van het familiebedrijf een van de machtigste banken van de wereld gemaakt. Als hij op mysterieuze wijze om het leven komt, moeten zijn zoons Cosimo en Lorenzo alles op alles zetten om hun vijanden te slim af te zijn en hun bloedverwanten te beschermen.

  Cosimo de’ Medici wordt na de dood van zijn vader hoofd van de machtige Florentijnse familie. Zijn grote liefdes zijn kunst en architectuur, maar nu rust de verantwoordelijkheid van het hele Medici-imperium op zijn schouders. Bovendien vermoedt zijn broer Lorenzo dat hun vader is vergiftigd door een van hun vele vijanden.

  Dagelijks worden de broers geconfronteerd met moord, verraad en dodelijke machtsspelletjes, niet alleen door hun grootste vijanden, maar ook door beeldschone vrouwen met een dubbele agenda… Wanhopig proberen ze de moordenaar van hun vader te vinden en daarmee de familie-eer te redden, maar weten ze lang genoeg in leven te blijven?

   

Onze recensie

 • onze waardering

  Strukul heeft met De Medici een verhaal afgeleverd wat naar meer smaakt. De omschrijvingen van de omgeving en de gebouwen maken dat je je daadwerkelijk in het vijftiende-eeuwse Italië waant. De Medici is een historisch correcte, interessante en tot de verbeelding sprekende roman. Niet aan te raden als je even iets tussendoor wil lezen, maar voor alle fans van series als The Tudors of Reign is het zeker eentje die niet in de kast kan ontbreken. We zijn al nieuwsgierig naar de volgende delen...

  Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • De liefdes van Casanova - Matteo Strukul

Zoek in artikelen