Kathaai

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Marie Margolis is herstellende van een ingrijpende liefdesbreuk. De man van wie ze dacht dat hij de ware was, heeft haar meedogenloos gedumpt. Op het dieptepunt van deze crisis doet haar baas een oneerbaar voorstel: een weekendje Amsterdam, no strings attached.

  Het debuut van Hilde Van Malderen is een eyeopener op verschillende vlakken. Een van de mondigste mediamadammen van Vlaanderen heeft een pen die tegelijk subtiel en trefzeker is. Marie is een personage dat meteen beklijft door haar uiterlijk stoere houding, maar innerlijk kolkende vulkaan vol twijfels. 'Kathaai' is slim en secuur opgebouwd waardoor het verdomd moeilijk is om het verhaal niet in één zittijd te verslinden.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Kathaai - Hilde van Malderen Kathaai van Hilde van Malderen is de debuutroman van de Vlaamse sportverslaggeefster. In amper 200 pagina's vertelt Van Malderen het verhaal van Marie Margolis wiens leven op zijn kop komt te staan na de breuk met haar vriend Lio. Halsoverkop vertrekt ze met invloedrijk mediaman Michael Courtois naar Amsterdam met maar één taak: Lio uit haar hoofd zetten. Wat volgt is de wervelende zoektocht van Marie naar haar geluk, identiteit en seksualiteit, waarbij vele geesten uit het verleden de kop opsteken. Van Malderen claimt te schrijven zoals ze denkt: direct. Kathaai is geen aaneenschakeling van mooie zinnen en mijmeringen, maar vlotte en vaak rake opmerkingen van een karakter dat geenszins een blad voor de mond lijkt te nemen. ...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Erica op reis - Erica Terpstra

 • Recensie: After the Wedding

 • Two Mothers (DVD)

Zoek in artikelen