Ben ik een goede moeder?

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Wanneer werd ik moeder? Waar worstelde ik mee? Was er soms angst, paniek, twijfel? Waar ben ik trots op? Marijke Libert luistert naar honderd moeders in heel Vlaanderen, vrouwen van alle leeftijden, uit alle sociale en culturele werelden. Ze laat hen zichzelf punten geven, een cijfer op tien op de moederschaal.

  Elke moeder geeft haar eigen invulling aan het moederschap, ze verklaart het voor zichzelf - negatief en positief -, hoe ze haar kroost in de wereld zet, opvoedt, koestert, warmte en materiële steun biedt... En elke moeder vraagt zich in vele fases van haar moederschap af of die balans naar goed, minder goed of slecht overslaat.
   

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Ben ik een goede moeder - Marijke Libert In Ben ik een goede moeder laat de Belgische schrijfster Marijke Libert 100 vrouwen aan het woord over hun moederschap. De moeders zijn afkomstig uit heel Vlaanderen en komen uit alle rangen en standen. Libert gaat met hen in gesprek over wat misschien wel de belangrijkste vraag in hun leven is: of ze een goede moeder zijn. Ben ik een goede moeder levert een verslag van deze 100 ontmoetingen over het moederschap zoals het is: rauw, warm, vertederend, confronterend.  Ben ik een goede moeder van Marijke Libert is een lijvig boek, waarin 100 vrouwen aan het woord komen over hun ervaringen als moeder. In een tiental hoofdstukken komen steeds tien moeders aan het woord over een onderwerp dat met het moederschap verband houdt. Zo is...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Recensie: Peachez, een romance

 • Chicklit.nl doet verslag: galapremière Het Diner

 • Filmnieuws: final trailer van Divergent!

Zoek in artikelen