Muggenland

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het leven van Mim Malone staat op zijn kop. Haar vader en nieuwe stiefmoeder besloten te verhuizen, waardoor Mim opeens in de wastelands van Mississipi woont, in plaats van haar vertrouwde Ohio. En voordat deze storm goed en wel is gaan liggen, hoort ze dat haar moeder ziek is geworden.
  Mim laat haar nieuwe leven achter zich en stapt in een Greyhound-bus richting het noorden, naar haar échte thuis en échte moeder. Als haar duizenden kilometers lange reis opeens anders loopt dan verwacht, moet Mim de strijd met haar eigen demonen aangaan, met een beetje hulp van een paar bijzondere medereizigers.

Onze recensie

 • onze waardering

  Het boek behandelt verschillende thema’s, zoals mentale gezondheid. De schrijver beschrijft dit op een luchtige manier, maar laat toch zien wat een mentale stoornis (of juist het ontbreken ervan) met een mens kan doen. David Arnold verwerkt in zijn boek een plottwist, waardoor de lezer anders terugkijkt op het verhaal. Dit geeft het boek een extra diepgang, wat het grotendeels ook al heeft gekregen door het originele verhaal en de kleurige personages. Muggenland is een grappig, raar, hartverwarmend, eerlijk verhaal over een meisje dat op zoek gaat naar haar moeder en de reis daar naartoe levert haar meer op dan ze ooit had durven dromen.  

  Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Recensie: De Kids of Appetite

 • Interview David Arnold

Zoek in artikelen