De stem van het hart

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Los te lezen vervolg op de internationale bestseller Wat het hart kan horen

  Er is bijna tien jaar verstreken sinds Julia Win als een ander mens terugkeerde uit Birma, het geboorteland van haar vader. Ze vond er een broer en raakte bezield door een prachtig liefdesverhaal. Maar het gewone New Yorkse leven is doorgegaan en ondanks haar succesvolle carrière als advocaat in Manhattan, is Julia niet gelukkig. Haar vriend heeft haar onlangs verlaten en haar riante salaris kan niet goedmaken dat ze geen voldoening uit haar werk haalt. Julia voelt zich verloren en uitgeput.

  Dan ontvangt ze een raadselachtige brief van haar broer U Ba. Kort daarna begint een innerlijke stem tot haar te spreken, wat haar zeer in verwarring brengt. Door deze gebeurtenissen besluit ze terug te keren naar Birma; niet alleen om haar broer bij te staan, maar vooral ook om de onrust in haar hoofd te sussen. In Birma ontmoet ze een moeder wier leven een dramatische wending kreeg door de onafhankelijkheidsoorlog, waarin ze een onmogelijke keuze moest maken. De ontmoeting tussen Julia en de Birmese vrouw is voor beiden het begin van een reis vol zelfontplooiing, liefde en vergeving.

Onze recensie

 • onze waardering

  Zelden heeft een boek mij zo vaak tot nadenken aangezet. In dat aspect huist dan ook de kracht van het boek. En wanneer we het verhaal van de Birmaanse vrouw te weten komen, weet het verhaal echt tot een hoogtepunt te komen. Dit verhaal weet te ontroeren en je tot tranen toe te beroeren. Maar het is ook een verhaal van hoop. Dat ondanks alle ellende die een mens mee kan maken, er nog steeds hoop en geluk in het leven van die persoon kan bestaan. 5 hartjes voor deze prachtige roman.

  Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Bluf

 • Recensie: Scherven in de nacht

 • Felice heeft vakantiestress

Zoek in artikelen