Burengeruchten

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Thomas, een ontslagen leraar Frans, leeft met zijn oudere zus Liliane in de donkere, verwaarloosde villa van hun overleden moeder en hun vader, die met de noorderzon is vertrokken. Het is eind jaren zestig en rond het huis, gelegen op een groene heuvel, vieren hippies de komst van de nieuwe tijd. Met hen heeft Thomas even weinig op als met zijn buren, Adèle en haar zoon Helmut. Zo is hij nog steeds jaloers op Helmut, op wie Liliane verliefd was. Want Liliane is van hem. En hij haat Adèle vanwege een gebeurtenis in de Tweede Wereldoorlog, toen er gekozen moest worden tussen voor en tegen de Duitse bezetters.
  De gevolgen van een en ander liggen veilig verborgen onder het gras van de heuvel. Totdat grondwerkers van de gemeente komen om de sloop van de villa voor te bereiden. Thomas zet alles op het spel om dat te voorkomen. Het geheim onder de grond mag evenmin aan het licht komen als het geheim tussen Thomas en Liliane.

Onze recensie

 • onze waardering

  In deze intrigerende roman komt een aantal zeer controversiële onderwerpen aan bod, die echter op zo'n manier worden belicht, dat je als lezer bijna begrijpt hoe het zover heeft kunnen komen. Sterker nog; Thomas wekt dankzij de beeldende beschrijvingen en het sterk neergezette tijdsbeeld zowel medelijden als angst op bij de lezer. Van Nimwegen speelt de rol van advocaat van de duivel met verve en Burengeruchten is dan ook een boek met diverse spannende en angstaanjagende gebeurtenissen waar de lezer nog lang over na zal denken.

  Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • In de tunnel - Arjaan van Nimwegen

Zoek in artikelen