Als een rat in de val

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De briljante jongen Ben wordt opgevoed in een onbenullig stadje in Noorwegen door zijn gierige vader en psychotische moeder. Met een vlindermes in zijn zak is hij vast van plan hemel en aarde te bewegen in de zoektocht naar een nieuw leven. Want benzine snuiven achter het scoutslokaal met zijn oudere broer Rikki begint na verloop van tijd toch ook maar te vervelen.

  Zestien kilometer naar het noorden ligt de rijkste stad ter wereld, Stavanger. Het is de thuisbasis van de Hillevågbende: oom Rudi, Jan Inge en Cecilie. Zij leven buiten de wet. Aanhangers van de christelijke partij én metalheads die zich niets aantrekken van de regels van een rijke oliemaatschappij. Het enige wat ze nodig hebben is een zaakje dat veel geld kan opleveren.

  Met zijn bange, oudere broer Rikki verlaat Ben het ouderlijk huis en begint hij aan een reis die voor sommigen catastrofaal en voor anderen een inspirerend succes zal zijn: de aarde dendert, het geld vloeit, het reuzenrad draait.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Als een rat in de val - Tore Renberg De tienerbroers Ben en Rikki worden opgevoed door een tirannieke vader en een psychotische moeder in een klein stadje in Noorwegen. Ben is de jongste van de twee broers, maar wel de verstandigste. Hij neemt het voortouw in het idee om op zoek te gaan naar een nieuw leven. Benzine snuiven met zijn broer Rikki begint na verloop van tijd namelijk toch wat te vervelen. Met een vlindermes op zak gaan ze vastberaden op zoek naar hun oom Rudi en zijn beruchte bende van Hillevåg. De rijkste stad ter wereld, Stavanger, is de thuisbasis van deze Hillevågbende, die bestaat uit oom Rudi, Jan Inge en Cecilie. De broers Ben en Rikki maken een reis die voor sommigen catastrofaal en voor anderen een inspirerend succes zal zijn.  Als een rat in...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Boeklancering: Zwaar verguld!

 • Kerstfilms op Netflix met mooie mannen

 • Recensie: We are your friends

Zoek in artikelen