Het rimpeleffect

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  'Het rimpeleffect' van Claudia Schoemacher is een roman over Julia Smith.
  Julia is journalist en getrouwd met de vermaarde advocaat Hugo Smith. Ze wonen met hun dochtertje in een miljoenenvilla en leiden een, voor de buitenwereld, glamoureus leven. Maar achter die façade gaat een afbrokkelend huwelijk schuil. Hugo heeft de ene affaire na de andere en wanneer hij tot overmaat van ramp failliet wordt verklaard, stort Julia in. Ze is intens moe en glijdt langzaam maar zeker weg in een depressie die leidt tot een zelfmoordpoging. Terwijl ze in coma ligt, wordt Julia teruggevoerd naar 1997, het jaar waarin ze het gelukkigst was. Ze realiseert zich dat ze dit keer lering moet trekken uit het verleden zodat ze, eenmaal terug in haar werkelijke leven, sterker en zelfstandig haar keuzes kan maken.

  Claudia Schoemacher wil met 'Het rimpeleffect'het taboe op depressie en zelfmoord verder doorbreken. Eerder schreef zij het autobiografische 'Kind van de onderwereld' en de roman 'Kamer 303'.

Onze recensie

 • onze waardering

  Het rimpeleffect is een prachtig boek om te lezen. Het sterke verhaal voert je mee in vele emoties. Het ongelukkig zijn, de depressie en de zelfmoordpoging worden intens en rauw verwoord, waarbij het gevoel van Julia bij de lezers naar binnen wordt geduwd. Abrupt, pijnlijk en het laat je niet meer los.

  Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Chicklit top-5: maart

 • Kamer 303

Zoek in artikelen