Dex

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Mijke Pelgrim Dex : over school en andere ellende


  Als je naar de middelbare school gaat, is het tijd om nieuwe vrienden te maken. Maar daar heeft Dex helemaal geen zin in. Gelukkig zit Brian, Dex' beste vriend van de basisschool, ook bij hem in de klas. Ze zitten alle lessen naast elkaar en in de pauzes delen ze tosti's en energydrink. Als je al een beste vriend hebt, is dat mooi genoeg, toch? Dex vindt van wel. Alles gaat helemaal prima, totdat een paar jongens uit de klas zich in de pauzes met Dex en Brian beginnen te bemoeien.


  Dex gaat over vriendschap. Over wat er gebeurt als je naar de middelbare school gaat en oude en nieuwe vrienden mengen. Dex wil dat alles blijft zoals het is. Maar in de loop van de tijd moet hij die houding bijstellen. Hij leert zich open te stellen voor nieuwe dingen en ervaart wat er gebeurt als je de handen ineenslaat en je best doet.

Onze recensie

 • onze waardering

  'Dex over school en andere ellende' is een herkenbaar boek geschreven door Mijke Pelgrim. De hoofdstukken zijn klein, het taalgebruik is duidelijk en het lettertype is van een juiste grootte. 'Dex over school en andere ellende' is geen dik boek, maar zeker een aanrader voor kinderen uit groep zeven en acht zodat ze zich alvast kunnen voorbereiden op alle hectiek en drama van hun puberjaren (rustig jongens – de middelbare school heeft ook zijn charmes). 

  Lees verder

Gerelateerde artikelen

 • Dwarsloper - Mijke Pelgrim

Zoek in artikelen