Duin

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Duin verscheen in 1965 en is de grootste sciencefictionklassieker aller tijden. Er zijn vele miljoenen exemplaren van het boek verkocht. Het boek is de basis geweest voor tv-series, games en films. De laatste was in 1984 van David Lynch en in de komende jaren komt er weer een nieuwe film, dit keer van gevierd regisseur Denis Villeneuve (Arrival, Sicario).

  Het verhaal speelt zich af op de planeet Arrakis, in de volksmond "Duin', de enige plek waar een belangrijke grondstof gedolven kan worden. Het is het verhaal van de strijd van Paul Atreides om zijn planeet te bevrijden en zijn familie te wreken.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Duin - Frank Herbert Frank Herbert "Duin": het bekende universum in jaar 10191 is een keizerrijk, bestaand uit talloze planeten. Bestuurd door de Keizer, de Landsraad van adellijke families, die elk heersen over hun thuisplaneten en het Ruimtegilde, een organisatie van navigators die het ruimtereizen tussen al die planeten mogelijk maakt en er zo voor gezorgd heeft dat het keizerrijk zo machtig kon worden. Deze interstellaire ruimtevaart en de macht van het keizerrijk zijn alleen mogelijk door een zeer waardevolle geestverruimende, maar erg verslavende stof: melange of 'spijs' genoemd. De spijs komt maar op één plek voor: de dorre, hete woestijnplaneet Arrakis, door de inheemse bewoners "Duin" genoemd. De inheemse bevolking 'Freeman' of Vrijmans, wordt...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Recensie: Duin Messias & Kinderen van Duin

Zoek in artikelen