Zeik niet zo

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Over millennials wordt van alles gezegd. We zouden maar verwend zijn. Niet kunnen omgaan met ook maar de kleinste tegenslag. Uber te laat? Huilen. Geen vast contract? Nog meer huilen. Dus gaan we onszelf maar zoeken in Azië, met geld van papa en mama.

  Toch? Helemaal niet, zeggen journalisten en medemillennials Anouk Kemper, Suzette Hermsen en Lianne Marije Sanders. Zij herkennen hun generatie niet in het aanstellerige beeld dat alsmaar wordt geschetst. Het leven van de millennial is namelijk niet zo ingewikkeld. Sterker nog, dat leven is soms gewoon saai (afvalstoffenheffingbelasting betalen), soms buitengewoon pijnlijk (dood en ander verlies), zo nu en dan fantastisch (seks, vakantie, drugs!), maar meestal gewoon prima (op tijd wakker worden, niemand beledigen).

  Op komische en schaamteloze wijze beschrijven Anouk ('86), Suzette ('87) en Lianne Marije ('88) hoe zij het doodnormale leven ervaren. Een leven vol prangende vragen als 'zien mensen mijn zweetsnor?' en 'waarom wordt deze man niet hard?' Doorwrochte schets van een generatie? Neu, gewoon een geinig boekie.

Onze recensie

 • onze waardering

  Zeik niet zo. Het echte leven van de millenial krijgt van mij 5 hartjes en niet alleen omdat ikzelf een millenial ben en het boek veel herkenning oproept. Anouk Kemper, Lianne Marije Sanders en Suzette Hermsen hebben een fijne schrijfstijl en weten op een luchtige en grappige manier het leven van een millenial te benaderen en beschrijven. Ze gaan geen onderwerp uit de weg en laten zien dat het leven van een millenial helemaal niet zo ingewikkeld is als wel wordt gedacht. 

  Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • 12 redenen waarom we van Kronk houden

 • Recensie: Ik vind het best

 • Lisa Kudrow zegt dat Friends in deze tijd heel anders zou zijn

Zoek in artikelen