De vierde wand

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Georges, regisseur, belooft op het ziekbed van zijn vriend Samuel diens droom te verwezenlijken: de Antigone van Jean Anouilh opvoeren in het door de burgeroorlog verscheurde Libanon, met acteurs uit alle strijdende partijen.
  Hij vertrekt naar Beiroet, weet daar alle acteurs samen te brengen terwijl hun broers, vaders, vrienden elkaar naar het leven staan. Even lijkt het erop dat het gaat lukken om het toneelstuk echt op te voeren. Maar bij een aanval raakt George gewond en komt in het ziekenhuis terecht, dat gebombardeerd wordt. Terug in Parijs slaagt hij er niet in om weer vader en echtgenoot te worden.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: De vierde wand - Sorj Chalandon De vierde wand van Sorj Chalandon volgt het verhaal van Georges. Georges belooft aan zijn zieke vriend Samuel Akounis dat hij het toneelstuk van Antigone zal opvoeren. Dat is namelijk de laatste droom van zijn vriend Samuel. Georges reist af naar Beiroet om de acteurs voor het toneelstuk te ontmoeten. Maar daar heerst een hevige burgeroorlog en na een aanslag op een ziekenhuis is Georges leven voorgoed veranderd. Als lezer lees je mee met Georges die de laatste wens van zijn vriend belooft in te willigen. Het boek begint met een proloog die pas tegen het eind van het boek wordt begrepen door de lezer. Het begin van het boek komt na de proloog wat traag op gang. Het is in eerste instantie niet helemaal duidelijk waar het verhaal naartoe gaat...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Recensie: Het beroep van mijn vader

Zoek in artikelen