Reikhalzend verlangen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  "Reikhalzend verlangen' van Freek de Jonge: tussen braafheid en bravoure.
  De jonge, gevoelige Freek leeft in een wereld vol tegenstellingen. Tussen zijn redderende, aanwezige moeder en zijn zachtmoedige, afwezige vader. Tussen Karel Appel en Anton Pieck. Tussen de rock-'n-roll van Bill Haley en uit het hoofd te leren Bijbelverhalen. Tussen het opvolgen van zijn domineesvader en de roeping voor het toneel.
  "Reikhalzend verlangen' bevat "Zaansch Veem', het debuut van Freek de Jonge uit 1987, alsmede een aantal andere verhalen uit die tijd.Reikhalzend verlangen vormt deel 2 van zijn memoires.
  Deel 1 – de jaren in Friesland, staat gepland voor najaar 2018
  Deel 3 – in Zeeland, verschijnt voorjaar 2019
  Deel 4 – in Amsterdam, verschijnt in 2019 ter gelegenheid van Freek de Jonge's 75ste verjaardag
  Alle delen zijn los te lezen.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Reikhalzend verlagen - Freek de Jonge In Reikhalzend verlangen geeft Freek de Jonge je een inkijk in zijn jeugd. De bekende Nederlandse Cabaretier beleefde zijn vroege jaren in Zaandam en dat is de setting waarin het boek zich afspeelt. Het boek Reikhalzend verlangen kwam uit ter ere van het 30-jarig bestaan van de novelle Zaansch Veem, zijn debuutroman waar hij meteen veel lof voor kreeg. In dit boek kan je Zaansch Veem terugvinden, aangevuld met meer herinneringen uit die tijd.  Freek de Jonge is een geboren verteller, dat merk je direct bij het lezen van dit boek. Hij heeft een aangename manier van beschrijven, waardoor je zijn wereld zo voor je ogen ziet. De ruimtelijke beschrijvingen van Zaandam komen perfect tot zijn recht...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Straatactie part II: Amsterdam

 • Pretty Little Liars cast

 • Ooit zal ik je weer zien

Zoek in artikelen