Houtrot

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Natuurfilosoof Bram Wenksterman bewoont een pand aan de Amsterdamse Keizersgracht dat al generaties lang in zijn familie is. In de immense achtertuin liggen zijn voorouders begraven. De fundering moet dringend worden aangepakt en er zit niets anders op dan geld te vragen aan zijn rijke schoonvader. Dat ligt gevoelig, want Wenkstermans vrouw is pas opgenomen in een psychiatrische inrichting en de meningen zijn verdeeld: nam hij de juiste beslissing? Intussen organiseert zijn minnares een verrassingsfeest voor zijn vijfenvijftigste verjaardag. Als zijn dochter Amber voor die gelegenheid naar huis komt, ontdekt ze een voortwoekerend geheim. Het feest blijkt de aanzet tot een ongekend dramatische climax.


  Houtrot is geïnspireerd op de waargebeurde geschiedenis van twee grachtenpanden. Het is een filosofische roman over schuld, verraad en familieloyaliteit. In de strak gecomponeerde plot ontrolt het verhaal zich in drie dagen tot een puinhoop.

Toegevoegd door:

Onze recensie

 • onze waardering

  Juist door te laten zien dat het leven van zulke 'gewone' mensen volledig kan ontsporen door geheimen en eergevoel maak je indruk. Het kleine, alledaagse verhaal van Hillen scoort daarbij punten. Houtrot bevat geen grote Weltschmerz, geen moord of doodslag. Echter, de dramatische plotontwikkeling is even effectief, zo niet effectiever. Zij laat zien dat een alledaagse situatie, een ogenschijnlijk evenwicht, niet zo evenwichtig blijkt. Houtrot is het debuut vol verrassing, uniciteit en durf. 

  Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Recensie: Al is de leugen nog zo snel

 • Gezond genieten met quinoaburgers

 • De Vegas Vampiers: Hoog spel

Zoek in artikelen