Ellebogen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ze is zeventien. Ze is in Berlijn geboren. Ze heet Hazal Akgündüz. Eigenlijk had ze een doodnormale volwassene kunnen worden. Alleen voelden haar Turkse ouders zich nooit helemaal thuis in Europa. En heeft Hazal in haar zoektocht naar identiteit fatale fouten begaan. Eerst is het slechts een gestolen lippenstift. Daarna bruut geweld. Als de politie haar achterna zit, vlucht Hazal naar Istanboel, waar ze nooit eerder was.

  Warm en vurig vertelt Aydemir over diegenen die tussen culturen en landen leven en hun plaats op de wereld zoeken. Je wil Hazal helpen, je wil met haar door de nacht rennen, je wil weten hoe het met haar en ons allemaal verdergaat.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Ellebogen - Fatma Aydemir Hazal Akgündüz is een zeventienjarig meisje dat in het hedendaagse Berlijn woont. Haar traditionele familie verlangt nog steeds naar het gouden Turkije en Hazal voelt zich ook meer en meer aangetrokken tot de grootstad Istanbul. Online heeft ze Mehmet leren kennen (die in Istanbul woont), een Turk die uitgewezen is omwille van misdaden die hij gepleegd heeft in Duitsland.  Als Hazal niet met Mehmet aan het chatten is, spijbelt ze om stiekem te gaan feesten of drugs te gebruiken bij een vriend. Hazal weet niet wat ze wil in de toekomst en probeert alles zo veel mogelijk te vergeten. Als ze met haar vriendinnen haar 18e verjaardag gaat vieren, duwt ze per ongeluk in dronken toestand een student onder een metro. Ze besluit na dit ongeluk te...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Grey's Anatomy's Ellen Pompeo (Meredith) zegt dat Nathan geen nieuwe McDreamy is

 • Recensie: Bad Boys for life

 • Gossip Girl 4: Omdat ik het waard ben

Zoek in artikelen