Wat het hart verwoest

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ierland, 1945. Cyril wordt geboren als bastaardzoon van een verstoten tienermeisje. Het welgestelde echtpaar Avery adopteert hem, maar Cyril vraagt zich vaak af waarom, want zijn adoptieouders laten geen gelegenheid onbenut om hem op het hart te drukken dat hij geen echte Avery is. Hij voelt zich ook geen Avery, en hij voelt zich ook niet thuis in het katholieke naoorlogse Ierland. Pas als hij de flamboyante charmeur Julian Woodbead ontmoet, is de eerste stap naar de zoektocht van zijn identiteit gezet – een zoektocht die hem tot in Amsterdam en New York voert, in een poging het geluk en de liefde te vinden.  John Boyne verbeeldt op fenomenale wijze de verlossende kracht van de menselijke geest, en laat de lezer en passant voelen hoe onwelkom de wereld kan zijn voor zoekende zielen.

  De pers over Wat het hart verwoest  "Afwisselend slim, geestig en hartverscheurend triest. Dit is een schrijver op de top van zijn kunnen.' Mail on Sunday  "Groots en slim en vaak erg grappig.' The Sunday Times  "Een picareske, ronddwalende odyssee voor de afzonderlijke karakters. Het boek brandt haast van woede over de levens die worden verwoest door sociale minachting en zelfhaat. Een aanzienlijke prestatie.' The Guardian  "Een episch verhaal vol verve, humor en liefde. Dit zal een groot publiek aanspreken.' The Irish Times  "Boyne creëert licht in de verdoemenis, en humor in de meest hartverscheurend trieste situaties. Een fantastische leeservaring.' Press Association

   

Onze recensie

 • onze waardering

  Wat het hart verwoest is een prachtig verhaal over een situatie die anno 2018 nog steeds van toepassing is. De harde werkelijkheid komt naar voren als je weet dat opmerkingen in de richting van Cyril over zijn homoseksualiteit, nog steeds onderwerp van discussie zijn. John Boyne heeft hiermee wederom een diepgaande en aangrijpende roman geschreven die ontzettend veel indruk maakt.

  Lees verder

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Control Alt Liefde

 • Recensie: Op het einde gaan ze allebei dood

 • The Kissing Booth feiten die je nog niet wist

Zoek in artikelen