De verloren familie

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De langverwachte nieuwe roman van de auteur van Het familieportret

  Een ontroerend, indrukwekkend verhaal over de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog voor een overlever

  De Duits-Joodse Peter Rashkin heeft de concentratiekampen van de Tweede Wereldoorlog overleefd, maar verloor er zijn hele familie. Na de oorlog ontvlucht hij Europa en probeert hij in Amerika een nieuw leven op te bouwen. Hij trouwt en krijgt met zijn vrouw June een dochter, maar onder de oppervlakte van zijn geslaagde nieuwe leven sluimeren de herinneringen aan alles wat hij moest achterlaten.

  Terwijl Peter en zijn gezin te maken krijgen met de snelle veranderingen en spanningen van de naoorlogse jaren in Amerika, dringt het verleden, dat Peter liever zou vergeten, zich steeds meer op. Als hij zijn dierbaren niet nog eens wil verliezen, kan hij de zwaarstwegende herinnering van allemaal niet langer wegstoppen: die aan zijn verloren familie…

   

Onze recensie

 • onze waardering

  Jenna Blum slaagt erin om de lezer telkens mee te nemen in het hoofd van haar drie hoofdpersonages. De taal, het denkpatroon en de acties zijn goed afgestemd op de verschillende leeftijden van de hoofdrolspelers en de verschillende decennia van de twintigste eeuw. Ze slaagt er bovendien in om het vlindereffect van wat Peter overkomen is tijdens de Tweede Wereldoorlog steeds latent aanwezig te laten zijn en een rol te laten spelen in het grote geheel. Haar beschrijvingen zijn raak en to the point en ze wisselt lange zinnen af met korte typeringen. De verloren familie zit zeer mooi in elkaar en nodigt uit om verder te lezen en meer te weten. In de epiloog laat Peter zich beter kennen aan zijn dochter en lijkt de cirkel rond, hoewel het ook de start kan zijn van een vervolgverhaal.

  Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • In tweestrijd - Jenna Blum

Zoek in artikelen