De tatoeëerder van Auschwitz

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  In april 1942 wordt een jonge Slowaakse jood naar Auschwitz gedeporteerd.
  De man die vroeger Lale Sokolov heette, is vanaf dan gevangene 32407. De SS-officieren benoemen hem tot 'Tetovierer', tatoeëerder. Tweeënhalf jaar lang is hij de man die van duizenden gevangenen een nummer moet maken. Zoals gevangene 34902, het meisje Gita. Terwijl hij gedwongen wordt haar te brandmerken, kerft zij haar naam voor altijd in zijn hart. Gedurende zeventig jaar zwijgen Lale en Gita over het begin van hun relatie. Pas na Gita's dood durft Lale zijn uitzonderlijke overlevensverhaal te delen.

  De tatoeëerder van Auschwitz toont de moed van twee jonge mensen en de kracht van liefde onder de meest extreme omstandigheden.

Toegevoegd door:

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: De tatoeëerder van Auschwitz - Heather Morris De Tweede Wereldoorlog wordt gekenmerkt door gruweldaden, die het leven van ontelbaar veel mensen beïnvloed heeft. Zo ook het leven van de Slowaakse Joden Lale Solokov en Gita Furman. Beiden werden in april 1942 gedeporteerd naar Auschwitz, destijds nog volop in opbouw. Lale weet in het kamp de uitzonderlijke positie als Tätowierer te verwerven. Hij doet, zoals de meesten, wat nodig is om in leven te blijven. Met zijn naald verandert hij elk mens in een nummer. Gita is zo'n nummer, 34902. Maar voor hem is ze meer dan alleen een nummer. Hun relatie vormt een lichtpuntje in donkere tijden. Nu, ruim 60 jaar later, durft Lale pas zijn verhaal te vertellen. Heather Morris was de schrijfster die de unieke kans kreeg om het...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • De beste romans gebaseerd op waargebeurde verhalen

Zoek in artikelen